A színtanácsadás után, – a közösen tanultak segítségével – , átnézzük a sminkpalettákat is. Több ügyfelem vérprofi készletekkel érkezik, és millió szín, a csodásan pigmentált gazdag tónusok fölött nagyon be tudunk lelkesedni. Olyan is van, aki csak néhány dolgot hoz, sőt olyan is, aki egyáltalán nem sminkel. Szívesen adok tanácsot a smink paletta összeválogatásában, de komolyabb sminktanácsadás kapcsán, profi sminkest szoktam ajánlani. A kendőzés során sorra vesszük a pirosakat, ami a rúzs választásban  lehet segítség, illetve a különböző hőfokú pinkeket, barackokat is, ami pedig a pirosítók kiválasztásában lehet támpont.

A színtípus ismerete mindenesetre elengedhetetlen lehet abból a szempontból, hogy a

  • megfelelő hőfokú
  • megfelelő telítettségű
  • megfelelő világossági értékű

pirosat választhasd az ajkaidra. Nyilván fontos az is, hogy milyen alkalomra készül a sminked, illetve, hogy mit bír el az egyéniséged. Tudnod kell azt is, hogy a szádon látható végeredmény, függ az ajkaid alapszínétől is.

Azért is jó, ha tisztában vagy az arcod tónusainak adottságaival, mert így a rúzs kérdést is rutinosabban kezelheted, és tudni fogod, milyen árnyalathoz nyúlj, ha egy nappali-, vagy éppen egy erősebb szájhangsúlyos sminket szeretnél készíteni.

Abban az esetben, ha tél típus vagy, és szereted a drámai megjelenést, könnyű dolgod van. Válassz telített, és hideg árnyalatot! Mi van akkor, ha kevésbé szereted a hangsúlyos rúzsokat?

Használhatsz szimpla szájfényt is önmagában, vagy egy halványabb rózsaszín fölé, mivel a csillogó textúra növeli egy adott tónus telítettségi érzetét.

Persze a vörös rúzs ziccert én biztos, hogy nem hagynám ki!

Tél típus rúzs színek
Forrás

Nyárként még mindig a hideg oldalon érdemes maradnod, viszont a valamivel finomabb, visszafogottabb rózsaszínek közül válassz, ha élénkségről van szó.  A hideg, rózsás mályvák, halvány rózsaszínek között lesz a Te tökéletes nappali színed, az erősebb tónusaid pedig a hűvös málna, meggypiros, dinnye. Hideg nyárként érdemes kipróbálod a téli palettáról például egy fuksziát, vagy élénkebb pinket is, de a fényes textúra már számodra is sok lehet.

Nyár típus rúzs színek
Forrás

Hideg típusként egy sima ajakbalzsammal sem lőhetsz nagyon mellé, mivel a szánk színe színtípustól függetlenül az átütő vér színétől hideg.

Éppen ezért a meleg színtípusoknak mindenképp ajánlott egy minimális meleg pigmentálságú rúzs felvitele, hogy az arc összhangja teljes legyen.

A tavaszoknak a meleg hőfok mellett, az élénkségre érdemes odafigyelni, ami azért nehéz, mert a világos színekhez többnyire tört árnyalatokat társítanak.  Azt érdemes szem előtt tartani, hogy a barack, illetve a korall színvilág az, amiből egy tavasz leginkább inspirálódhat.

Tavasz típus rúzs színek
Forrás

Abban az esetben, ha a legritkább ősz típust képviseled, akkor jöhetnek a csodás föld színek! A kávé, meleg rozsdák, narancsok, terrakoták, barnás pirosak közül, a mattabb árnyalatok mutatnak az arcodon a legszebben.

Ősz típus rúzs színek
Forrás

 

A fenti színek természetesen nem foglalják össze az összes lehetőséget, ellenben, ha tisztában vagy a színtípusoddal, akkor ezeket az irányokat szem előtt tartva, talán könnyebben eligazodsz majd a rúzskínálat tengerében.

Forrás

Rúzsozz!