Szeretném nektek megmutatni, hogy a belső ismérvek mellett, a külső adottságok ismerete is hozzájárulhat ahhoz, hogy saját márkádat minél hitelesebben alakíthasd ki. Bemutatok nektek  pár olyan embert, akik saját vállalkozásukat vezetik, és tudatosan alakították úgy  márkájuk arculatát, hogy valóban őket tükrözze. Első vendégem itt a blogon Mucsi Martina, a “Tina Rajztanodája” tulajdonosa.  

Foto: Szakál Szilvi

13 éve vagyunk barátok, és mindig nagyon harmonikus volt a kisugárzásod. Ahogy telnek az évek egyre kiforrottabb a megjelenésed. Több ügyfelem említette, aki már járt nálad rajztanfolyamon vagy alkotó programokon, hogy nagyon “egyben vagy”. Mennyire tudatos ez? Illetve mikor vált tudatossá ez nálad?

Köszönöm, ez nagyon kedves tőled. Azt hiszem, alapvetően mindenképpen otthonról hozom a dolgot, mert anyukám egy ruhaipari cégnél dolgozott és így beleszülettem a „divatozásba”.  Huszonévesen aztán multicégeknél dolgoztam, itt találkoztam először a szín- és stílustanácsadással és kíváncsiságból elmentem valakihez.  Az az alkalom hatalmas és megdöbbentő felismeréseket hozott számomra, és sokat segített abban, hogy megtaláljam végre a saját színeimet, „hangulataimat” és az öltözködési stílusomat, ami persze mindig formálódik,  de alapjaiban jó ideje már nem változik. Ehhez azonban nem csak a külsőségekre van szükség, hanem nagyon fontos az, hogy milyen szellemben élsz, mit érzel, mit tudsz magadról:  elengedhetetlen az önismeret ahhoz, hogy egyensúlyban, harmóniában, barátságban legyél önmagaddal, mert akkor ezt is közvetíted.

Szerintem csak a belső magabiztosságodat és derűdet, kisugárzásodat tudod megerősíteni a saját színeiddel és a megjelenéseddel.

Foto: Szakál Szilvi

Saját vállalkozást vezetsz. A legutóbbi változtatások akár a honlapodat tekintve már kifejezetten Téged tükröznek, ami ettől számomra még hitelesebbé teszi az összképet. Milyen tényezőket vettél figyelembe az új arculatod kialakítása során?

Ez az új arculatom és a színvilág, ami a honlapomon, a Facebook oldalamon, az Instagramon is látható, körülbelül 2 éves, de most pár hete egy új fotósorozattal valóban frissítettem a megjelenését. Nagyon sok minden történt az életemben és a hivatásomban is, amit szerettem volna „lekövetni” egy friss képanyaggal – így érzem hitelesnek a megjelenésemet, így van összhangban az, ami történik azzal, amit látnak belőlem.

Nagyon fontos a megjelenés, de csak akkor működik, ha élőben ugyanazt kapják és tapasztalják az ügyfelek, amit az arculat alapján várnak.

Számomra ez az egyik legfontosabb: minőséget sugározni és minőséget adni. A színvilágot egyértelműen a saját típusom alapján alakítottam ki, Világos Nyár vagyok – ezt Tőled tudom és rendkívül hálás vagyok érte, mert korábban csak a Nyár típusra emlékeztem – és figyelembe vettem természetesen a tevékenységeimet, így a rajz- és festésoktatást, a művészetterápiát, nemzetközi útinaplós kirándulásokat és önismereti programokat, a „küldetésemet”, hogy mindenkinek jár rendszeresen Én-idő, és alkotó feltöltődés – mindezzel összehangolva jött létre végül az arculatom.

Ami valószínűleg egészen jól sikerült, mert az ügyfeleim azt mondják, hogy ha meglátnak egy fotót az üzenőfalukon, nem kell látniuk, hogy én posztoltam, pontosan felismerik,

de többen használják egy ideje a „tinakék” kifejezést is, ami az általam előszeretettel használt (természetesen világos nyár) halványkék árnyalatot jelöli a számukra.

Foto: Szakál Szilvi

A honlapodon kívül miben jelenik még meg ez a “Tinás” stílus?

Gyakorlatilag ebben élek.

Ez nem egy mesterségesen kreált stílusvilág, hanem tényleg „én vagyok”.

Úgy érzem, hogy a tőled kapott „finomhangolás” és némi tudatos formálás után ez már szinte magától értetődően alakult így. A lakásomban és a műhelyemben is felismerhető ugyanez a hangulat. Nagyon szeretem a tiszta, világos felületeket kombinálni hirtelen színfoltokkal és ez átvitt értelemben is így van: az elmélyült, romantikus, pasztell színű világomban állandóan jelen van a humor és a derű, az újabbnál újabb programok és a jó hangulat, ami a fotókon is időről-időre megjelenik. Így lesz teljes a kép, számomra így cseng össze a megjelenés a valósággal:

a valódi személyiségem tükröződik mindenben, ami körülvesz, és abban, amit mutatok magamból.

Énmárka színtípus szerint
Cimke: